Search form

Psalteri 114

1Kur duel Israeli prei Misirit, shtëpia e Iakobit prei nji populli gjuhë-huej,

2Iuda u ba shenjtënim i ati, Israeli zotënim’ i ati.

3Deti pa, edhe iku, Iordani u këthye mbrapazë,

4maletë karcyenë porsi desh, edhe kodratë porsi qingja dhensh.

5Qish asht’, o det, qi ike? Edhe ti, o Iordan, qi u këtheve mbrapazë?

6Ju, o male, qi karcyetë porsi desh? Edhe ju, o kodra, porsi qingja?

7Dridhu, o dhe, prei faqesë Zotit, prei faqesë perëndisë Iakobit,

8i cilli bani gurinë lëqene ujënash, edhe shkrepin’ e shkambit bunime ujënash.

Psalmet Gegërisht Konstandin Kristoforidhi 1872

The text is an open source, but the transliteration and digitalisation is a copyright of IBSA


© Interconfessional Bible Society of Albania
© Shoqëria Biblike Ndërkonfesionale e Shqipërisë

More Info | Version Index