Search form

Psalteri 137

1Mbi lumënat të Babylonësë, atie ndeitëm edhe qjam, kur kujtuem Sionënë.

2Mbi shelqet ndë miedis t’asai varëm qitharatë t’ona.

3Se ata qi na skllavosnë, atie kërkuenë prei nesh fjalë kankësh; edhe ata qi na hoqnë udhënë, kërkuenë prei nesh kankë gëzimi, tue thanë: Na këndoni prei kankash Sionësë.

4Qysh të këndoimë kankën’ e Zotit ndë dhe të huej?

5Ndë të harrofsha, Ierusalemë, m’u harroft’ e diathta!

6Ndë mos të kujtofsha, m’u ngjittë gjuha ndë gurmast, ndë mos vufsha ma përpara Ierusalemënë ndë kryet të gëzimit t’em!

7Kujto, o Zot, të bijt’ e Edomit, të cillëtë ditën’ e Ierusalemësë thoshinë: Rrëzoni, rrëzoni ate, ngjer ndë themelet t’asai.

8Bij’ e Babylonësë, qi ke për me u shkretuem, lum kush të api shpagim për sa na bane!

9Lum kush të rroki, e të hedhi foshnjët’ e tua mbi gurt!

Psalmet Gegërisht Konstandin Kristoforidhi 1872

The text is an open source, but the transliteration and digitalisation is a copyright of IBSA


© Interconfessional Bible Society of Albania
© Shoqëria Biblike Ndërkonfesionale e Shqipërisë

More Info | Version Index