Search form

Psalteri 21

Mbë të parinë kankatuer. Psallm’ e Davidit.

1Mbëreti ka me u gëzuem ndë fuqit tande, o Zot, edhe ka me u gëzuem fort ndë shpëtimt tand!

2Dhe dëshërimin’ e zemërës’ ati, edhe nuk’ i mengove dashunimin’ e buzëvet ati. Selah.

3Sepse ia mbërrine me bekime të mirë, vunë mbi krye t’ati kunorë ari të kullutë.

4Të lypi jetë, edhe i dhe ditt të gjata ndë jetë të jetësë.

5Lavdia e ati asht’ e madhe ndë shpëtim tand; vune mbi atë nder e madhëni.

6Se ti i dhe bekim ndë jetë të jetësë, e gëzove fort me faqenë tande.

7Se mbëreti shpëren mbë Zotinë, edhe s’ka me u tundunë me anë të përdëllimit të Naltit.

8Dora jote ka me gjetunë gjith’ anëmiqt’ e tu, e diathta jote ka me gjetun’ ata qi të kanë mëni.

9Ke me bamë ata porsi furrë ziarrmi ndë kohët të zemërimit tand: Zoti ka me i përpimë ndë zemërim të vet, edhe ziarrm ka me i ngranë,

10Ke me prishunë pemën’ e atyne prei dheut, edhe farën’e atyne prei të bijvet njerëzëvet.

11Se vunë ndër mend të këqia kundrë teje, menduenë këshille të këqia, të cillatë s’muftnë me i ngrefunë.

12Përandai ke me i bamë të këthejënë krahatë, kur të baish gati shigjetat’ e tua mbi kordhëzat’ e tua kundrë faqes’ atyneve.

13Naltohu, o Zot, ndë fuqi tande: do të këndoim’ e do të psallim për fuqinë tande.

Psalmet Gegërisht Konstandin Kristoforidhi 1872

The text is an open source, but the transliteration and digitalisation is a copyright of IBSA


© Interconfessional Bible Society of Albania
© Shoqëria Biblike Ndërkonfesionale e Shqipërisë

More Info | Version Index