Search form

Psalteri 4

Mbë të parinë kankatuer, mbë Neginoth. Psallm’ e Davidit.

1Kur thërres, ndëgjo-më, o Perëndia i dreitënisë s’eme; më sgjanove ndë ngushtim, përdëlle-më, edhe ndëgjo të falunitë t’em.

2O bij njerëzish, nder kurë këtheni lavdinë t’eme ndë turpëni, përse doni kotësinë, edhe kërkoni rrenë? Selah.

3Por merrni vesh, se Zoti sgjodhi të dreitin’ e vet; Zoti ka me më ndëgjuem, kur të thërres tek ai.

4Zemërohi, e mos fëjeni, flitni ndër zemërat tueja mbi shtratinë tuei, e prahi. Selah.

5Bani kurbane dreitënie, edhe shpëreni mbë Zotinë.

6Shumë vetë thonë: Kush ka me na diftuem të mirënë? Ngre nalt mbi ne dritën’ e faqesë s’ate, o Zot.

7Dhe gëzim ndë zemëret t’eme, ma tepërë se kur shumohetë gruni i atyneve edhe ven’ e atyneve.

8Ndë paqtim edhe kam me ranë, edhe kam me fjetunë, sepse ti vetëmë, o Zot, më ban të rri ndë siguri.

Psalmet Gegërisht Konstandin Kristoforidhi 1872

The text is an open source, but the transliteration and digitalisation is a copyright of IBSA


© Interconfessional Bible Society of Albania
© Shoqëria Biblike Ndërkonfesionale e Shqipërisë

More Info | Version Index