Search form

Psalteri 61

Mbë të parinë kankatuer, mbi Neginoth. Psallm’ e Davidit.

1Ndëgjo klithmënë t’eme, o Perëndi, ven’-i vesh të falunit t’em.

2Kam me thirrunë mbë tyi prei anëvet dheut, kur të fiketë zemëra eme, hiq-më udhënë ndë gur, qi ashtë fort i naltë për mue.

3Se ti m’u banë mpshtetëje, pyrk i fortë përpara anëmikut.

4Kam me ndenjunë përherë ndë tendët tande, kam me hymë ndënë mbulesën’ e fletëvet tua. Selah.

5Se ti, o Perëndi, ndëgjove uratënë t’eme, dhe trashigim atyne qi kanë frikë emëninë tand.

6Ke me shtuem ditt ndë ditt të mbëretit, viet’ e ati qofshinë bres mbas brezi.

7Ka me mbetunë për gjithë jetënë përpara Perëndisë, ban ta ruejënë përdëllimi edhe e vërteta.

8Kështu kam me psallunë përherë për emëninë tand, qi të ap urata’ e mia ditë për ditë.

Psalmet Gegërisht Konstandin Kristoforidhi 1872

The text is an open source, but the transliteration and digitalisation is a copyright of IBSA


© Interconfessional Bible Society of Albania
© Shoqëria Biblike Ndërkonfesionale e Shqipërisë

More Info | Version Index