Search form

Èxode 27

L’altar dels holocaustos

1»Fes l’altar de fusta d’acàcia, quadrat, de deu pams de llargada, deu d’amplada i sis d’alçada. 2De cada un dels seus quatre angles fes sobresortir com un corn que arrenqui del mateix altar. Recobreix de bronze tot l’altar. 3Fes també tots els utensilis: pots per a recollir la cendra, pales, calderetes, forquetes i encensers; fes-los tots de bronze. 4Fes també un enreixat de bronze en forma de xarxa, amb una anella, també de bronze, a cada un dels quatre costats, 5i posa’l sota la cornisa de l’altar, fins a mitja altura. 6Fes unes barres de fusta d’acàcia, recobreix-les de bronze 7i, quan l’altar s’haurà de transportar, introdueix-les dins les anelles dels dos costats. 8L’altar, fes-lo de planxes, buit a l’interior, seguint el model que et mostro aquí a la muntanya.

L’atri

9»Al voltant del tabernacle fes-hi un atri, delimitat per teles de lli ben filat. Al costat sud, tindrà una llargada de cinquanta metres. 10Les teles aniran penjades amb garfis i anelles de plata a vint columnes de bronze, fixades cada una sobre un sòcol també de bronze. 11Al costat nord, el tancat de teles tindrà la mateixa llargada, amb el mateix nombre de columnes i sòcols de bronze, i garfis i anelles de plata. 12Al costat de ponent hi haurà vint-i-cinc metres de teles, amb deu columnes i els seus deu sòcols. 13Al costat de llevant, on hi ha l’entrada, l’atri tindrà també vint-i-cinc metres. 14-15A banda i banda de l’entrada hi haurà set metres i mig de teles, amb les seves tres columnes i els seus tres sòcols. 16A l’entrada de l’atri hi haurà una cortina de deu metres, de lli ben filat, brodat amb llana tenyida de porpra violeta i vermella i d’escarlata, penjada a quatre columnes, fixada cada una en el seu sòcol. 17Totes les columnes que envolten l’atri tindran anelles i garfis de plata, però els sòcols seran de bronze. 18L’atri tindrà cinquanta metres de llargada per vint-i-cinc d’amplada, i l’alçada de les teles de lli ben filat serà de dos metres i mig. Els sòcols de les columnes seran de bronze. 19Tots els estris per a sostenir el tabernacle, com també les seves estaques i les estaques de l’atri, seran de bronze.

L’oli del canelobre

20»Mana als israelites que et proveeixin d’oli pur d’oliva, oli verge, per a alimentar perpètuament els gresols del canelobre que hi ha 21a la tenda del trobament, davant la cortina que es troba enfront de l’arca que conté el document de l’aliança. Aaron i els seus descendents prepararan els gresols al vespre i al matí perquè cremin a la presència del Senyor. És una llei perpètua per a totes les generacions dels israelites.

Bíblia Catalana, Traducción Interconfesional

Bíblia Catalana, Traducció Interconfessional (BC) Text Bíblia Catalana Traducció Interconfessional, sensa els llibres Deuterocanonics, Copyright © Sociedad Bíblica de España, 2008 Utilizada con permiso

More Info | Version Index