Search form

Èxode 31

Els artesans de l’obra del santuari

1El Senyor va parlar encara a Moisès. Li digué:

2– Mira, he escollit a títol personal Bessalel, fill d’Urí i nét d’Hur, de la tribu de Judà. 3L’he omplert de l’esperit diví perquè tingui talent, intel·ligència i coneixements, i sigui un expert en tota mena de treballs: 4creació artística; cisellar l’or, la plata i el bronze; 5tallar pedres d’encast; esculpir la fusta i fer qualsevol altre treball. 6Li he donat per ajudant Oholiab, fill d’Ahissamac, de la tribu de Dan, i he dotat de bones mans tots els altres mestres artesans perquè executin tot el que t’he manat: 7la tenda del trobament, l’arca de l’aliança, la coberta del perdó que hi ha damunt seu, tots els accessoris de la tenda, 8la taula amb tots els seus accessoris, el canelobre d’or pur amb tots els seus accessoris, l’altar de l’encens, 9l’altar dels holocaustos amb tots els seus accessoris, la pica amb el seu sòcol, 10els ornaments cultuals, les vestidures sagrades del sacerdot Aaron i les dels seus fills per a exercir el sacerdoci, 11l’oli de la unció santa i l’encens aromàtic per al santuari. Els artesans ho han d’executar tot seguint el que jo t’he manat.

El dissabte i altres dies de repòs

12El Senyor va dir encara a Moisès:

13– Digues als israelites: “Tingueu present d’observar els meus dies de repòs, perquè, d’una generació a l’altra, seran un signe posat entre jo i vosaltres, i així reconeixereu que jo, el Senyor, us santifico. 14El dissabte serà sagrat per a vosaltres, l’heu de guardar. Qui el profani serà condemnat a mort: tothom qui treballi aquest dia serà exclòs del poble. 15Hi ha sis dies per a treballar, però el setè dia és el dissabte, dia de repòs, consagrat a mi, el Senyor. Qui faci cap treball en dissabte serà condemnat a mort. 16Els israelites, doncs, observaran el dissabte i en faran un dia de repòs d’una generació a l’altra. És una aliança per sempre. 17Serà un signe perpetu entre jo i els israelites, ja que en sis dies jo, el Senyor, vaig fer el cel i la terra, i el setè dia vaig reposar i vaig recobrar l’alè.”

18Quan el Senyor hagué acabat de parlar amb Moisès a la muntanya del Sinaí, li va donar les dues taules de l’aliança, les taules de pedra, escrites per la seva mà divina.

Bíblia Catalana, Traducción Interconfesional

Bíblia Catalana, Traducció Interconfessional (BC) Text Bíblia Catalana Traducció Interconfessional, sensa els llibres Deuterocanonics, Copyright © Sociedad Bíblica de España, 2008 Utilizada con permiso

More Info | Version Index