Search form

Gènesi 13

1Abram va pujar d’Egipte i tornà cap al Nègueb amb la seva muller i tot el que posseïa. Lot anava amb ell.

Abram i Lot

2Abram era molt ric: tenia molts ramats i molta plata i or. 3Se n’anà per etapes des del Nègueb fins a Betel, al mateix indret on abans havia plantat la tenda, entre Betel i Ai,

4al lloc on havia aixecat un altar i havia invocat el nom del Senyor.

5Lot, que l’acompanyava, també tenia ramats d’ovelles i de vaques i moltes tendes. 6Però aquella regió no bastava per a viure-hi tots dos: tenien massa béns per a poder habitar plegats en un país 7ocupat aleshores pels cananeus i pels perizites. Els pastors d’Abram i els de Lot van començar a barallar-se. 8Davant d’això, Abram digué a Lot:

– Som de la mateixa família i no ha d’haver-hi discussions entre tu i jo, entre els teus pastors i els meus. 9¿No tens davant teu tot el país? Doncs separa’t de mi: si tu te’n vas a l’esquerra, jo me n’aniré a la dreta; si tu te’n vas a la dreta, jo me n’aniré a l’esquerra.

10Lot va donar una mirada al voltant seu i veié que tota la plana del Jordà fins a Sóar estava ben regada. Això era abans que el Senyor arrasés les ciutats de Sodoma i Gomorra. La plana semblava un paradís del Senyor; era comparable a les terres d’Egipte. 11Lot va escollir, doncs, la plana del Jordà i se’n va anar cap a l’est. Així es van separar.

12Abram es va quedar al país de Canaan. Lot, pel seu costat, es va instal·lar a les ciutats de la plana i plantà les seves tendes fins a Sodoma. 13La gent d’aquella ciutat eren uns depravats: el seu comportament ofenia molt el Senyor.

14El Senyor va dir a Abram, després que Lot s’hagué separat d’ell:

– Des del lloc on ets, guaita al nord i al sud, a orient i a occident. 15Tot el país que veus, te’l donaré per sempre a tu i a la teva descendència. 16Multiplicaré els teus descendents com la pols de la terra: només els podrà comptar qui sigui capaç de comptar tots els grans de pols que hi ha a la terra. 17Vés, recorre tota la llargada i l’amplada del país, que jo te’l donaré.

18Abram va aixecar el campament i se n’anà a viure a les Alzines de Mambré, prop d’Hebron. I en aquell indret va dedicar un altar al Senyor.

Bíblia Catalana, Traducción Interconfesional

Bíblia Catalana, Traducció Interconfessional (BC) Text Bíblia Catalana Traducció Interconfessional, sensa els llibres Deuterocanonics, Copyright © Sociedad Bíblica de España, 2008 Utilizada con permiso

More Info | Version Index