Search form

Gènesi 6

El diluvi (6-9)

Les causes del diluvi

1Quan els homes començaren a multiplicar-se a la terra i els van néixer filles, 2alguns dels fills de Déu, en veure que les filles dels homes eren belles, prengueren per mullers totes les que van voler.

3El Senyor va dir: «El meu alè de vida no es mantindrà per sempre en els homes, perquè són de carn mortal. No viuran més de cent vint anys.»

4En aquell temps, i més tard encara, hi havia gegants a la terra, perquè de la unió d’alguns dels fills de Déu amb les filles dels homes en van néixer herois, homes de renom des dels temps antics.

5Quan el Senyor va veure com creixia la malícia dels homes i que d’un cap a l’altre del dia només pensaven a fer mal, 6s’entristí i es penedí d’haver-los creat. 7I va dir: «Faré desaparèixer de la terra l’home que vaig crear. No hi deixaré ni homes, ni animals, ni bestioles, ni ocells. Em penedeixo d’haver-los fet.»

8Però el Senyor va mirar Noè amb benvolença.

Noè construeix l’arca

9Aquesta és la història de Noè. Noè era un home just i irreprensible entre els de la seva generació i seguia els camins de Déu. 10Va tenir tres fills: Sem, Cam i Jàfet.

11La terra s’havia corromput davant de Déu i era plena de violències. 12Déu contemplà la terra i la veié corrompuda: el comportament de tothom s’havia pervertit.

13Llavors Déu va dir a Noè:

– He decidit de posar terme a la vida de tots els homes. Per culpa d’ells, la terra és plena de violències; per això vull exterminar-los de la terra. 14Tu fes-te una arca de fusta de xiprer amb compartiments, i calafateja-la per dintre i per fora. 15Les seves mides seran cent cinquanta metres de llargada per vint-i-cinc d’amplada i quinze d’alçada. 16Fes-la de tres pisos, amb un finestral a mig metre del sostre i una porta a un dels seus costats. 17Jo enviaré el diluvi per fer morir tot el que té alè de vida sota el cel: tot el que respira s’ofegarà. 18Però amb tu, faré i mantindré la meva aliança. Entra a l’arca amb els teus fills, la teva dona i les teves nores; 19fes-hi entrar també un mascle i una femella de cada espècie que viu i respira a la terra, perquè sobrevisquin amb tu. 20Vindrà cap a tu una parella de cada espècie d’ocells, d’animals i de bestioles que s’arrosseguen per terra, perquè sobrevisquin. 21Procura’t menjar de tota mena i fes-ne provisió, per alimentar-vos-en tant tu com tots ells.

22Noè ho va fer així. Va complir exactament tot el que Déu li havia ordenat.

Bíblia Catalana, Traducción Interconfesional

Bíblia Catalana, Traducció Interconfessional (BC) Text Bíblia Catalana Traducció Interconfessional, sensa els llibres Deuterocanonics, Copyright © Sociedad Bíblica de España, 2008 Utilizada con permiso

More Info | Version Index