Search form

Levític 12

2. Purificació de la partera

1El Senyor va parlar encara a Moisès. Li digué:

2– Comunica això als israelites:

»Quan una dona doni a llum un nen, quedarà ritualment impura durant set dies, igual que si tingués la regla. 3En complir-se el dia vuitè, circumcidaran el nen. 4La partera es quedarà encara trenta-tres dies a casa esperant el temps de purificar-se de la sang. No podrà tocar cap cosa sagrada ni entrarà al santuari, fins que es compleixin els dies de la seva purificació.

5»Si dóna a llum una nena, quedarà impura durant dues setmanes, com si tingués la regla, i es quedarà encara seixanta-sis dies més a casa esperant el temps de purificar-se de la sang.

6»Quan es compleixin els dies de la seva purificació per l’infantament del fill o de la filla, anirà a trobar el sacerdot a l’entrada de la tenda del trobament, portant un anyell d’un any per oferir-lo en holocaust, i un colomí o una tórtora per oferir-lo com a sacrifici pel pecat. 7El sacerdot els oferirà davant el Senyor, farà per ella el ritu d’expiació, i ella quedarà purificada de la seva pèrdua de sang. Aquesta és la llei per a la dona que dóna a llum un fill o una filla. 8Si ella no té recursos per a procurar-se un anyell, que prengui dues tórtores o dos colomins, l’un per oferir-lo en holocaust i l’altre per oferir-lo com a sacrifici pel pecat. Un cop el sacerdot haurà fet per ella el ritu d’expiació, quedarà purificada.

Bíblia Catalana, Traducción Interconfesional

Bíblia Catalana, Traducció Interconfessional (BC) Text Bíblia Catalana Traducció Interconfessional, sensa els llibres Deuterocanonics, Copyright © Sociedad Bíblica de España, 2008 Utilizada con permiso

More Info | Version Index