Search form

Матеј 26:39

39И откако се поодалечи малку, падна ничкум; се молеше и говореше: – Оче Мој, ако е можно, нека Ме одмине оваа чаша; но не како Јас што сакам, туку како Ти!

Престани овде за Вел. Четврток и премини на зачало 109-то според Лука.

И повторно читај одовде.

Свето Евангелие 2008

© Македонска Православна Црква, Библиско Здружение на Р. Македонија 2008

More Info | Version Index